Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DE SÄGER ATT ALLT FÖRÄNDRAS, MEN JAG TROR DET ÄR VI SOM FÖRÄNDRAS.


TIDENS TAND

TIDENS TAND



Tänk vad tidens tand förändrar ett människoliv här
Från den första förälskelsen till något annat man håller kär
Vem kan förstå att en människa lever här om allt går bra i åttio år
Sedan ska man sova så länge uti evighetens vår

Allt förändras säger man men är det inte vi människor som förändras
Så mycket
Ett musikstycke förbli det, det är, men vi försöker alltid ändra
Hela stycket
Om jag fick leva om mitt liv så skulle jag göra det annorlunda
Är inte detta något vi tar till när ögonen avslöjar sanningen det
går inte att blunda

Så när allt är över vad finns det då att lägga till
Det finns inget vi kan göra tiden gör ändå vad den vill
Vi hade inte tillräckligt med tid och vi fick mycket ogjort
Visst måste vi blidka samvetet och ibland riktigt göra bot

Tidens tand tar inte hänsyn till att just jag ska finnas här
Den tar istället ibland ifrån oss det viktigaste vi hade och höll så kär
Så när evighetens klockor kallar oss till en evig ro
Borde vi inte då få vila ut och känna en andlig himmelsk tro



Mr G






Fri vers av Mr G
Läst 175 gånger
Publicerad 2006-12-30 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G