Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HISTORIENS VINGSLAG


VAXADE VINGAR

VAXADE VINGAR.


Kan någon föra mig till källan av det klara vattnet
Ta mig vidare i ett större perspektiv
Vad hade jag förväntat av livets hårda strider
Kanske mer av den kärlek som alltid består?
Den innersta vreden kan förtära men kan ändå ha ett mål
Vad vore livet om inte kärlek fanns inget alls

Fattig tjänare av den tradition av historiens vingslag
Var, var jag när en strid kämpades och blodet svallade
Kunde jag gripa in i mitt förstånd att se vad allt kunde innebära?
Ta tag i mig själv och föras bort av de vingar som vore vaxade
Kan någon säga varför inte nu när mänskligheten har domnat
Det vidare perspektivet har gått förgäves och kan inte intas

Den obegripliga tanke som förs vidare av omättade munnar
Kan man klä på sig ironins mantel och bara skratta
Ska man inte då se med egna ögon eller är de förblindade?
En fågels vinge av förundran tar sin flykt i friheten
Man kan inte fängsla en tanke en frihet utom alla gränser

Med kärleken som sitt största vapen drar man ut i fält
Vad hade jag för vapen att ställa emot de djävulska?
En droppe av hopp infanns men plötsligt tog allt slut
Den dåraktige tänker inte utan handlar först
Konsekvensen av detta blir ett moralens anarki ett avslut
Vredens vita ansikte kan förvandlas och bli till nådens

Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 226 gånger
Publicerad 2006-12-30 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G