Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ord om julen....




Julafton är magisk
människor
varav många kallas nära och kära
mer eller mindre tvångsförflyttas
i finkläder bärande paket


Det är den dagen
då den som uteblir
blir utsedd till familjens
svarta får för resten av livet


Julafton är förklädenas
och förklädnadens dag
och ve den som inte vill se Kalle Anka
medan det diskas och tisslas i köket
och ve den som inte vill diska!


Julafton är självbevarelsedriftens
nationaldag
och den falska blygsamhetens
konfirmationsdag
varje jul är den jul
som det inte skall köpas klappar


Det är den dagen då människor
resonerar med sig själva och konstaterar
att dom skall delta i firandet
just för att befästa att alla påståenden är
precis så sanna som alla härliga besvärliga jular är







Övriga genrer av Bim
Läst 272 gånger
Publicerad 2007-01-12 22:58



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Skrattar gott**Texten är så jäkla bra!!
På pricken precis som det är!!
Stannade hemma från svärmor i år
o då var det ju så synd om henne
(hon var inte alls ensam på något vis)
men jag är det svartaste av alla fåren!:)
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bim