Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blottlagd

Dina fotsteg ekar i gruset
som svider i skrapsåren på mina knän
Och jag cyklar utan dina händer
när du inte tittar utan vänder och går
(sedan undrar du varför jag springer efter dig)
Och pumpsen som var nya och trånga
glappar mer för varje steg när jag krymper

Mina fotsteg smyger tyst över golven
som glänser av blankpolerad marmor i ditt hjärta
När jag inte längre är vuxen och kvinna
Utan sju år med ångestklump och dödslängtan
En egen gungställning, flätor och sommarklänning
Gräl i väggarna och alldeles för många tomflaskor att källsortera

Och allt du gjorde var att fråga hur började det??
Och allt jag kan undra är hur slutar det??
(som en liten flicka i mammas finskor) ser du
genom fasaderna med smärtsam nonchalans




Fri vers av Lady_A
Läst 615 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-12-31 11:11



Bookmark and Share


    Tamsyn
Verkligen smärtsamt, känns under huden!
\"Och jag cyklar utan dina händer
när du inte tittar\"
helt magiskt, så otroligt målande. Vackert!:)

Bra helthet och bra engagemang genom hela!
Som läsare känner man sig hela tiden manad att fortsätta.

Tack!
Johanna.
2007-02-23

  Lars Granlöf
Du behärskar verkligen språket och berätar teknik.,.
En historia som kan vi lära oss av
och av framtiden göra något åt.
I
2007-02-07

  Mikael Lövkvist
Åh gud vilken smärtsam dikt, som ändå är så vacker,
just för att du skrev den. Jag vill komma tillbaka till
dina dikter så trycker nu på skrivarvänsknappen här.
En jättestark och viktig dikt! Dom inlreande fyra
raderna hade också så talande och fräscha metaforer.
2007-01-16

  frig
en fantastisk text. gillar hur olika bitar löper in i varandra, t.ex
"Och pumpsen som var nya och trånga
glappar mer för varje steg när jag krymper"

det är snyggt när man kan skriva saker som inte make sense, eller hör ihop, men som verkligen är tydliga ändå, utan att det känns som ett försök att vara "poetisk". Det här känns äkta. det känns och gör ont.

som den rättskavararätt fascist som jag är skulle jag hellre se ett frågetecken istället för två :)

det är hur skrivandet ska gå till.
2007-01-01

    Camillaa
Underbart
otrolit vad bra du skriver!

/ C
2006-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Lady_A
Lady_A