Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FRIHET ÄR DET BÄSTA TING


FRIHET UTAN BOJOR ÄR MÄNNISKORS STRÄVAN





Att vara fri som fågeln och inte se några hinder alls
Känna att just jag inte behöver känna otrygghetens vals
Att vara en människa som av fri vilja kunna ja du vet
Det är en stor frihet och den gåvan är av största dignitet

Detta är kanske är en självklarhet hos de flesta av oss
Men tyvärr är vi blockerade av kedjor och kommer inte loss
Ju mer vi försöker att säga det man egentligen känner
Blir en het potatis den blir så varm att den till slut bränner

Har man gett sig in i den leken bör man som sagt leken tåla
Det är cyniskt men tystheten kan vara lika stark som att vråla
Man bör inte lägga sig bara ned och säga det spelar ingen roll
För då ta ensamhetens makt över spelet med denna boll

Så frihet är det bästa ting bör vårdas ömt så det inte bli magert
Sätt det i en vacker vas full med vatten tills det bli utslaget
Då kan man som en blomma ha friheten att kunna slå ut
Friheten är en av våra starkaste känslor den tar aldrig slut


Mr G






Fri vers av Mr G
Läst 209 gånger
Publicerad 2006-12-31 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G