Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodlukt

Den andas tungt
den veka vinden
där den sveper in oss sakteligt
och vädrar ut vårt hat

Och ej som varma brisar
den rosa oss om kinden
och håller om oss moderligt
när sinnet böljar svagt

på brutet skepp
på skuldra svag
i gång mot bättre tider

de glömmes fort
och kastas bort
för inget smeker skarpare
än dolkens kalla egg


Det luktar blod
det kalla havet
där det vågar sig mot land
och sköjer bort vår lust

och ej som sköra bäckar
det släcka kan vår törst
och blänka under skuggorna
när solen står som högst

i djuplagt vrak
i skuggad dy
där strålar aldrig lyser

vi gömmer tyst
vår ödeskyss
för inget smakare bittrare
än skämda lögners skall




Fri vers av Litorina
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-31 13:48



Bookmark and Share


  aol
gillar hur du formulerar orden
2008-09-14

  Smultris
Här har vi ett toppexempel på hur man kan använda de orden jag nämde förrut, utan att det ska bli banalt.

\"Det luktar blod\"

En alldeles underbar formulering faktiskt...
2007-02-04

  Bensin
Tycker om dina texter väldigt mycket, få kan skriva om sånt utan att bli pretto och självömkande, här är det bara snyggt Dan Andersson-mörker som man vill krypa in i och andas in.
2007-01-24

  Nina V A
Fantastiskt skönt flyt och språk, ren njutning att få läsa!
2006-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina