Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ETT MOTTO SOM INTE BARA DE TRE MUSKETÖRERNA BORDE INSE


EN FÖR ALLA, ALLA FÖR EN.

EN FÖR ALLA, ALLA FÖR EN.



I en värld av våld och gräsligheter bör man ha ett starkt motto
Inte bara tro att det bästa är om man vinner mycket pengar på lotto.
Utan ha en för alla, alla för en så kommer vi varandra mycket tätt
Man kan tala om det men i praktiken är det nog inte så hemskt lätt

Vad är det för skillnad på oss människor vad är det som gör oss olika
Det klart att en komponent i detta är ju naturligtvis fattiga och rika
Men innerst inne slå hjärtat med samma slag i vilket land man än är
Det kvittar om man är i kalla Norden eller i öknen när man blir kär

Har man kärleken som grundpelare i sitt sätt att tänka och förstå
Sprida det som en löpeld runt hela jorden med vetskap vad man kunde få
Hatet kan ibland bli så stark att man tappar all känsla och förnuft
Det kan till och med bli så kraftiskt att man inte kan andas samma luft

Nej ta mottot en för all, alla för en och ha kärleken som sitt främsta mål
Den är så stark den är så innerlig och jag vet att den mycket törnar tål
En tanke av det goda kan så ett frö som växer och förökar sig mycket stort
Kan man inte uppnå allt så har man försökt sitt bästa att få det här gjort

Mr G





Fri vers av Mr G
Läst 213 gånger
Publicerad 2006-12-31 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G