Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ONDSKAN LIGGER OCH LURAR ÖVERALLT


ONDSKAN

ONDSKAN



Vad gör vi åt ondskan kan vi bara sitta och se på
Den smyger sig in överallt men knappast på tå
Det klart att något måste göra men vem ska göra detta
Att ord skulle hjälpa är väl tveksamt men vad är det då det rätta

Våld föder våld men hur hanterar man ondskan fasansfulla makter
Det hjälper inte att vi försöker säga detta händer inte i våra trakter
Har man mist all kontroll över det som ondskan så väl symboliserar
Att hota med vapenskrammel är det enda vetot som nu existerar

Kan vi finna några enkla svar på detta och försöker vi finna svaren
Med kärlekens makt kan man vinna de svåraste slag utan den där militäriska karlen
Man borde sätta sig ner och ha en dialog på alla konstens sätt och villkor
Det är bara inte ens fel när någon träter, vi är samma när vi ligger där på en bår

Har mänskligheten något hopp och kommer vi någonsin att förenas
En svår matematik men kärleken gör ondskan värdelös och renas
Från den hatiskhet och oförsonlighet som sprider sig över vår jord
Att vår gemensamma ansträngning blir goda gärningar och inte dessa
ondskefulla ord

Mr G












Fri vers av Mr G
Läst 191 gånger
Publicerad 2007-01-01 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G