Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TIDEN FÖRVANDLAS FRÅN EN OCEAN TILL EN LITEN VATTENPÖL


EN OCEAN MED TID

EN OCEAN MED TID



När man föddes hade man en hel ocean med tid framför sig i livet
Men nu är det bara en pöl det som tyckes vara så oändligt givet
Man strävar framåt och försöker att förstå varför man är just här
Detta mysterium har väl väckt mången förundran ibland till fördelar
Ibland det tär

Gåvan att få vara de utvalda på denna jord måste ses som en hyllning
Så visst har det jordiska många komponenter med en stark förgyllning
Den kuggen som en människa är blir bara ett litet stoft i detta universum
Så när man blickar upp mot stjärnorna, blir man faktiskt riktigt stum

Våra vägar kan vara båda krokiga och smala vi ska ju välja rätt
Men menyn är så stor att genom bara se allt vackert blir man mätt
Att människan är ett under och borde naturligtvis behandlas med förnuft
Vi är mästare på att förstöra och förgöra inte minst vår livsnödvändiga luft

Kan man då sätta betyg på vad detta egentligen är blir det en fortsättning
Hoppet finns ju men det fodras nog radikala åtgärder av stor förbättring
Denna lilla planet i det oändliga Kosmos tar det aldrig någonsin slut
Då borde det införas ett stopp för massförstörelsevapen, blommor istället för krut

Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 221 gånger
Publicerad 2007-01-01 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G