Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ändrad efter goda råd från Spam


vintersol

en strimma sol en vinterdag som denna
när ljuset knappt ens över åsen når
en stråle ljus av trots när Bore rår
är mera värd än varje tjusig bränna

till sommar\'ns dagar långa ljusa milda
kan längtan gå helt visst en vinterdag
var årstid skänker dock sitt välbehag
och vilan krävs att livet åter bilda

jag hade kunnat valsa med Matilda
och lögat mig på rev utav korall
där solen steker het på fjärran stränder

men norrländsk januari bistert kall
bär visshet om att ljuset återvänder
mitt sinne stärks av årets tider skilda




Bunden vers (Sonett) av Anders P VIP
Läst 275 gånger
Publicerad 2007-01-03 10:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP