Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt om hur skönt det kunde vara.


Stugan

Tänk att bo i en röd liten stuga
med mosstak katt och söt liten fruga.
En tomt som har alla vår herres växter
och trädgård som väntar på vänner och gäster.

Så vill jag bo med min hjärtas kär
och på morgonen vakna med vännen min när.
Att få sitta på trappan med kaffe och dopp
känna kärlek och värme från vännens kropp.

När kvällen sen kommer med månljus och doft
från alla det blommor som solljuset nått.
Då kramar man vördsamt om vännens kropp
och känner att kärleken skänker en hopp.

För två skall man vara ja så är det skrivet
det verkar så rätt och ger mening åt livet.
Att älska en annan ge del av sin själ
är en gåva av känslor som förräntar sig väl.

Lejon-2000




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 379 gånger
Publicerad 2007-01-03 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon