Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser Ni inte vad som händer? Jag ser detta varje dag, de gör något och där och med syns Är man ordningssam så syns man inte Är man rörig så syns man mera Detta bli vettigt nu för tiden i ungdomarnas hjärnor


Vad lönar sig?


Tar godispåsen och jackan, går förbi kassan utan att betala
Larmet tjuter
Vakterna kommer och ringer till föräldrarna

Tar betygslappen ur väskan
10 Mycket Väl Godkänt av 15 ämnen
Han har kämpat hårt hela skolåret för att få dem
går stolt till föräldrarna för att visa


Föräldrarna slutar bråka
Skäller istället för godispåsen och jackan
för de fick åka till köpcentret och hämta honom
Han ser ut att skämmas och säger förlåt
men inombords
så ler han

De såg honom!


Föräldrarna bara står och skriker åt varandra
Han försöker visa betygslappen
men de bara ler kort och falskt utan att lyssna
Föser honom åt sidan
och fortsätter att skrika
Han tittar sig omkring panikslaget
ser en vas på bordet
Tar den och slänger ned den på golvet
Då,
då tystnar dom
stirrar på honom som om han inte vore riktigt klok
Skriker åt honom
tårarna trängs i ögonen
men
Han syntes!


De bråkar igen
Han går ut igen
för att stjäla en motorcykel
så de kanske skäller ut honom längre
Nästa gång

Han slänger betygslappen
för att gå ut och
kanske stjäla en godisbit
givetvis synligt
Så de kan skälla ut honom
Så de ser honom igen




Fri vers av Skymningens Miia
Läst 285 gånger
Publicerad 2007-01-04 21:10



Bookmark and Share


  TedEdFred
om man är stökig så syns man mera! uch, jag blir väldigt arg på det!
men jätte bra text!
2007-01-16

  The Third Poet
Precis som i en film eller en snutt tagen från friends.. Starkt må jag säga, Kändes skoj på något sätt, äntligen lite verklighet istället för allt fantasidriftande som ibland inte leder någonstans

/ | TTP
2007-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia