Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för att undvika missförstånd påpekar jag att detta är ren fantasi och handlar om en uppdiktad ej namngiven person. än. om ni läsare vill... ...fortsätter berättelsen vid ett senare tillfälle, eventuellt omarbetas den också lite under skrivandets stund


till höger i garaget IV


i samma ögonblick som ljuset tändes
studsade hans tankar mot den överbelamrade väggen

vänta min spade
vänta

mänskligt vansinne vilar djupt under jordens yta och först när månen stigit vit och rund ska vi gräva efter det svarta guldet
jag kan känna din styrka i ditt lena av tid slipade träskaft
och nu har stunden kommit då jag lyfter dig
min spade

befriar din tyngd

genom min enkla beröring av min hand möter jag generationer av svett luft blod och jord

minns hur de format dig
färgat och ärgat din mörka personlighet

kom min vän
vi ska jaga tillsammans i natt

*
han var ensam när han lämnade sitt hus
släpande spaden längs asfalten

ljudet lät makabert
skrämmande illavarslande
ont

han jagade något som inte skulle låta sig finnas alltför lätt

*
gatlampornas sken lyste lika ojämnt som månen
där fanns ett fåtal som fungerade men andra hade slocknat helt

greppet om handtaget hårdnade
de vita knogarna lyste
kontrasten mellan dem och den svarta asfalten framstod nästan smått obscen när ljuset träffade dem
men ingen av de som gömde sig innanför de persiennneddragna gråsvarta fönster som flankerade gatan reflekterade över detta
inte heller mannen

han gick tyst vidare med böjt huvud
intetsägande

endast spaden skrapande fortsatte plåga nattens stillhet




Prosa (Novell) av Hans w-art Westlund VIP
Läst 539 gånger
Publicerad 2007-01-08 23:38



Bookmark and Share


  Andasin
vänta min spade
vänta

vilken härlig fart, spännande text - har inte läst början men gillar den fristående, ska absolut läsa de andra
2007-01-18

  Cris
bra fortsättning
små fina stycken som skapar mig
en stämning som är ganska tyst
egentligen.. hör bara skrapandet
av spaden.. och ser ljus och skuggor..
2007-01-10

  W.Riter
Ja här skapar du en härlig stämning. Jag skulle inte våga mig ut i natten och kolla vem som går genom samhället med detta skrapande ljud som sällskap.
2007-01-09

  Ola Rydberg
otroligt bra
man sugs in i historien och i dina detaljerade beskrivningar
i denna fiktion
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP