Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödlök, gul lök ...

 

 

(lördags marknaden, lördagsmorgon)

 

det var inte

knallett från någon bil

eller något högljutt rop

 

som fick handen att stanna över grönsaksdisken

 

- osäkert -

 

de var

saknaden av ord

ett ord

 

som lämnat kroppen med vitaminbrist

till rödspruckna läppar från rött vin

 

vilket?

 

bilarnas surrande hjälpte inte

tanken längre än till ett rullande

hjul borrandes ner mot marken

med stanken, bränt gummi

som färgar hela veckan grå

svart svavel lik

mot kontrasten av ett leende

 

vems?

 

- osäkert -

 

 

 

på köksbordet hemma

ett block och

en slarvig skriven text;

 

"dessa näringsrika drömmar håller mig uppe tills

överskottet håller mig nere

 

pressad mot femveckors tunga lakan

 

tills imman på mitt fönster blir en fantasivärld

med gubbar och ord

 

den bråkdel som kommer ut

 

från mina barnsbens spruckna drömmar

 

om en egen värld"

 

- -

 

på vägen hem levande

får jag känslan att

 

jag ändå kanske valde fel




Fri vers av längesendan
Läst 627 gånger
Publicerad 2007-01-08 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

längesendan