Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är nånting visst med Änglar..


Änglatröst

Jag skrek ut min ångest i tysthet
fast än ingen hörde min röst.
Mitt liv som var fyllt av tvivel
sökte ändå i andlighet tröst.

Och då i det mörkaste stunder
på en väg som vår herre berett.
till mig det kom ner en Ängel
ja det vackraste väsen jag sett.

En Ängel med vingar så vida
och med blick som den varmaste glöd.
Den tala med lugnande stämma
jag är här för att lindra din nöd.

Den taggtråd som lindar ditt hjärta
och som låser dom känslor du bär.
Från det oket skall du befrias
och bort skall dom tankar som tär.

Jag skall alltid bevaka din själsbild
ingen ondska får komma dig när.
Och om sorgerna bliver för tunga
är det jag som bördorna bär.

Mina vingar skall giva dig svalka
mina armar ska hålla dig när.
Dina böner ska alltid besvaras
för din Ängel i himlen jag är.

Lejon-2004




Fri vers av Per-Gunnar Lejon
Läst 1964 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-09 19:07



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2012-08-11

    ej medlem längre
Så fint!
2012-04-02

  anits VIP
Vacker text
vackra ord
tar dom
gömmer dom
2008-04-11

  anits VIP
Vacker text
vackra ord
tar dom
gömmer dom
2008-04-11

  Puzzel_25
Så vackert !Spar den som bokmärke.För jag vill läsa den om igen!
Tack för vackra ord!
2007-05-07

  Sofie Viktoria
Änglar, visst finns de!
Vacker dikt som inger hopp.
2007-04-06

  marie-anne
vilken otroligt vacker dikt. kram från marie-anne
2007-02-02

  nettizen
Vilken vacker dikt! Precis så man föreställer sig änglarna. Otroligt fint förmedlat!
2007-01-23

    sunnanvind
otroligt vackert!
2007-01-22

    Bodil Sandberg
En mycket mycket vacker dikt...visa...med toppenfina rim...och visst är det något visst med änglar...det har du helt o klart förmedlat!!!
2007-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Per-Gunnar Lejon