Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

elsa


det fanns bara ett lysrör som fungerade därinne och det blinkade
den åldrade kvinnan stod inne på en allmän toalett
ensam

tätt intill den skitiga spegeln bättrade hon irriterat på sitt smink
det var inte första gången den här dagen

hon visste att hon bakom en mask av lätt förgänglig fåfänga förnekade passerade år och misslyckade romanser
även sina rynkor förstås

hon log ett sorgset leende mot sig själv
men så ryckte hon till

hon hade tyckt sig ana en skugga
en rörelse
någonting annorlunda
någonting hon inte lagt märke till tidigare
som nu gömde sig därinne i spegelns lysrörsupplysta värld

nervöst stoppade hon sitt smink i handväskan
innan hon lät hattens flor dölja ansiktets karta
och skyndsamt hastade därifrån

när dörren väl glidit igen och den upplysta världen fångade hennes uppmärksamhet igen lutade hon sig mot den nedklottrade ytterväggen och såg sig omkring

stressade stadsmänniskor passerade lite längre bort
allt verkade normalt

hon böjde sitt huvud och andningen började återgå till normal takt då hon fick se ett par kängklädda fötter passera
när hon höjde huvudet såg hon en ung kvinna glida in genom dörren till toaletten
hon hade velat säga något
skrika en varning
men rädslan för sitt eget förstånd
sin egen senilitet

hade stoppat henne

just när hon skulle till att börja gå därifrån
tyckte hon sig höra ett skrik där inifrån
och stannade upp

men fortsatte sedan mot den framvällande folkmassan

det var säkert ingenting
ingenting hon skulle bry sig om




Prosa (Novell) av Hans w-art Westlund VIP
Läst 453 gånger
Publicerad 2007-01-10 16:46



Bookmark and Share


    Bim
pst..kan det vara så enkelt att lysröret slocknade och det blev mörkt som i en säck eller..Bra Skrivet.Hälsn.Bim
2007-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP