Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilder i en krossad spegel

 

 

Bitar av mitt inre

fallna bitar från en krossad spegel

skärvor från ett krossat hjärta

ohjälpbart, för ödet har slagit sina slag

och det här har bara inte varit min dag

min vecka, mina år, mitt liv, min hela framtid

det har inte varit ett bra liv

 

men med åtskilliga limburkar

och ett par mindre stegar

som jag inte vågat gå under

tvingade ni mig att laga mig själv

och jag hatar varenda sekund av det

för jag vet, att snart går jag i sönder igen

 

och då vad?

 

kan man laga en sprucken spegel

mer än en gång

kan man smälta samman

och forma upp en själ

fler gånger än en

 

I bilden av en oklar spegel

med bitar som får mig att likna frankenstein

kan jag inte längre vara säker på

om mitt ansikte målar glatt eller sorgset

och jag undrar kvävande sorgset

om jag någonsin kommer att veta, säkert

 

och om jag någonsin verkligen behöver få veta




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 275 gånger
Publicerad 2007-01-11 00:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara en sak. . .kanske du skulle ta bort Frankenstein.
Du är alldeles för ljuvlig*
2007-01-11

    ej medlem längre
Du skriver så fint* jag blir alldeles mållös
inför dina formuleringar* Wow!
Vad månde bliva? Du redan är*
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*