Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och världen står tyst för en sekund

 

 

Regnet faller

dripp dropp

i sjön

krusar det aldrig plana

världen står still och ser på

lyssnar till alla de ljud

vi vanligen glömmer

i jakt på klirret av pengar

 

och för en sekund där kan vi minnas

hur det var att få känna ett bultande hjärta

hur livet var innan det blev befläckat och stumt av smärta

 

Regnet faller

och jag håller andan

rädd för att drunkna




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 170 gånger
Publicerad 2007-01-11 13:07



Bookmark and Share


  annso.fie
Snyggt! Gillar att du börjar med "regnet faller" och hur du binder samman det på slutet

"Regnet faller
och jag håller andan
rädd för att drunkna"


Mycket bra!
2007-01-12

  J. Novkovic
superbra! din tanke med texten kommer fram!
bort med de materiella sakerna. nu ska vi se hur underbart
livet är när vi stannar för några sekunder.
2007-01-12

    Nicklas VIP
Jag har själv nyss fått känna på hur underbart livet kan vara, även om de bara varade en ytterst kort stund, ungefär som en sekund. Allt de jobbiga försvann. Men sedan så försvann det nya som gjorde allt bra igen.

Så då är man tillbaka.

Men de känns precis som du beskriver i texten..

"och för en sekund där kan vi minnas

hur det var att få känna ett bultande hjärta

hur livet var innan det blev befläckat och stumt av smärta"

Otroligt vackert.
2007-01-11

    FIG-GHD742
Käns som att man vill ut i naturen...
Vem bry säg om vad det är för värde???
Bort från staden, och mänsikan....

Gilla din dikt....
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*