Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andrummet


Hur avlägsa svettsloppor
som fallit under under verbala hammarkrig
mot blottade artärer,
i reglat skyddsrum utan lönndörr

och spikregnet
som piskade ansiktet,
vars enda skydd bestod
av en celofanmask

Ett rivet stycke själ
som förseglats i ett oadresserat kuvert
lagd i en brunn, i ett kvarter
med sönderslagna lyktor

öppnas av känsliga fingertoppar
i en skogsdunge där träden öppnat sina syreporer
och vargarna sover med slutna ögonlock
under velourblå natthimmel.
































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Fri vers av _Mian_
Läst 356 gånger
Publicerad 2005-01-17 23:00



Bookmark and Share


  Cicero
Mian, här visar du din förmåga att hämta orden ur ett förråd med brett innehåll. Associationerna far som blixtar genom versraderna. Mycket bra, tycker jag!
2005-02-06

  Markattan
...och vilken kontrast till början av dikten.
Mycket bra!!
2005-01-18

  Hans w-art Westlund VIP
man kan lita på posten. bra skrivet!
2005-01-18
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_