Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen kommentar


Femtusen lästa och en kommentar


Han skriver och skriver
Så pennan den glöder
Och tankarna river
Tills ögonen blöder
Han skriver och skriver
Och plitar och petar
Och rotar i hörn där bara galningar letar
Och vad får han så när han gett allt han har?
Femtusen lästa och en kommentar

Han tänker och skriver
Och gråter och granskar
Hans flotte den driver
I flod som förvanskar
Han skriver och skriver
Och blicken den flackar
Han går ner i mörkret på cellen han knackar
Och när han har skrivit så får han till svar
Femtusen lästa och en kommentar

Han gråter och skriver
Skriver och kvider
Han vänder och vrider
Med ångest han lider
Han skriver och skriver
Och söker sin kärna
Med tankar som virvlar runt i hans hjärna
Sitter han ensam i nollpunkten kvar
Med femtusen lästa och en kommentar




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 406 gånger
Publicerad 2007-01-12 22:41



Bookmark and Share


    JJ VIP
Snygg dikt! Skickligt att \"återkomma\" i slutet på varje vers! Vi känner nog igen oss alla lite i denna dikt.. Mvh. JJ.
2007-03-11

  Howlit
Lite tragikomiskt... men så här är det med jämna mellanrum. Du har snyggt flyt i din text, och jag gillar verkligen upplägget. Blir som en melodi nästan då varje stycke avslutas med "Femtusen lästa och en kommentar".

Tjusigt.

/Mija
2007-01-22

    ej medlem längre
Jag däremot gillar rim och du har lyckats bra med dina.
Och ämnet känner vi alla väl till...*ler*
2007-01-12

    Den Mörke Främlingen
Känns som hur det är här på poeter.se.

Snyggt fångat i ord och intressanta rim.

/S
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun