Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det jag inte vet borde tjänstgöra som en sporre till framtida studier men just nu verkar det enbart avskräckande från vidare lärande.


Ondskefull tomhet


Viskositeten i generositeten
Är bara ett snäpp över tre decibel
Uppfattningsbart när vädret är klart
Och klart depressivt där demonen är snäll

Genetiken är fri på kliniken
När klonen dör är slutsatsen fri
Ättestupan bor i vindskupan
Och borde är kung i vår demokrati

Vattenfall
Där grogg är kall
Står farbror pall
Eller bör gereatriker tillkallas?

I Rotebro
Finns eget bo
Så vält en ko
Eller se hur sömnen smånallas

Pillerburk eller kylskåpsslurk
Är frågvis lärares sista straff
Vid stenfossil står en lärd stofil
På egen färd mot publik karaff

Och allting fylls av ondskefull tomhet




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 237 gånger
Publicerad 2007-01-20 09:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun