Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

du river mig lätt med din skäggstubb

 

när din lena tunga letar sig fram

i mitt våta salta

 

jag trasslar in mina fingrar i ditt hår

håller ditt huvud

mellan mina händer

 

bara för att känna din tungas rörelser

i mitt inre

 

du gör så att det går stötar av

varmt, vått, innerligt

genom min kropp

 

min kropp bryggs av dig

 

när jag ligger där varm i hela mig

kommer du upp mot min mun

och jag får kyssa mig
Fri vers av Helene Månsson
Läst 2716 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-24 07:25Bookmark and Share


  Perina
"och jag får kyssa mig". .som pricken över iet. Sensuellt vackert och jag förstår verkligen inte reaktionerna från vissa.
2014-11-14

  Nina Nightwish VIP
Härlig text!! Gillas:)
2010-06-06

    ej medlem längre
yea!
2010-04-26

    FinnRaggarn
Ja Då ,
2009-02-12

  LassO
Jag fick för mej att läsa kommentarerna, förvånad över att det ledde till såna reaktioner... Vad är det som provocerar så mycket? Om man inte gillar nåt så går man väl förbi.
2007-12-21

  LassO
¨Läckert och vackert på en gång...
2007-12-20

  Ola VIP
Härligt när någon bryter barriärer utan att tappa ansiktet. Vad gäller barrären, tänker jag inte enkom på valda ämnet utan även en fantasifull användning ord som e lånade från annat sammanhang. Skickligt komponerat!.
2007-08-03

  sabina stark
Den här texten är underbar. De är vackert. Nu längtar jag efter min älskling. Tummen upp. Kram Sabina
2007-02-09

    Gabrielle
texten var si så, men kommentarerna var intressant läsning.
Barn finns överallt - de har nog inte samma assosiasionsförmåga som vi vuxna och tänker kanske inte på samma vis därför, sen kan man nog inte cencurera en poesisida tycker jag. Men ytterligare en fråga finns - vad är syftet med texten? Att väcka uppmärksamhet? Att irritera?

Förstår alla sidor av kritikerpanelen...
2007-02-01

  Varan
varm nära och fuktig älskogsskildring-Fint ;)
2007-01-31

    ej medlem längre
Hamnar någonstans mellan poesi och porr. Frågan är vad syftet med texten är? Att få så många kommentarer som möjligt? Eller att avdramatisera sex?
2007-01-30

  Cicki
Så underbart att någon vågar skriva om detta! Fint beskrivet och man förstår känslan. Förstår inte de som kritiserat och om att man får bilder av dig och din pojkvän i huvudet stämmer inte alls. Fortsätt så här! Bokmärkt!
2007-01-30

  leopardia
"och jag får kyssa mig"
är lite roligt, men resten känns mest tråkigt... antagligen beror det på att den känns lite fantasilöst formulerat. bara för att det är erotik behöver det ju inte rimma med fantasi... jag menar inget illa, men formuleringar som "lena tunga" känns rätt klyschigt och framför allt fel. rent konkret är inte en tunga len, även om jag kan acceptera att den gör lena saker...

vidare känns "i mitt våta salta" lite felformulerat. jag skulle hellre se "i min våta sälta" även om det är lika välanvänt... men det är som att meningen tar slut mitt i meningen så att säga, kanske det som är meningen ... doh?! :)

jag förstår nog inte riktigt heller bryggs, även om jag kan tycka att det är lite roande att det kan vara ett nytt ord för att gå upp i brygga, men ja...

jag har som varken nåt emot erotik eller blir yippieglad av det heller... såg att du i din tacktext sa att du hade integritet, det tror jag säkert men att säga att "det är synd om folk som pga vad som helst, inte får uppleva det du får uppleva" känns väldigt integritetslöst, faktiskt... det är väl mest bara att skita i varför du skriver om det du gör och varför andra stör sig... det går aldrig att komma ifrån att båda sidor har rätt...

men som sagt, mer genomarbetad och utan tjat om vått och varmt, lite mer innovativ, helt enkelt så skulle den kunna vara riktigt bra. titeln är oxå lite rolig...

hehe, vilket är lite stört att jag själv skrev världens, kanske, tråkigaste kommentar... låter som en bitter lärare ju.
2007-01-28

  Svartvit dröm
btw så läste ja igenom kritiken och någon sa att de inte gick att använda ordet "bryggs" men likaså kaffe så passar de UTMÄRKT i denna text, kaffet kokar upp sen efter ett tag kyls de ner , likaså kroppen i detta läget, hon blir het! o sen när dom e färdiga så lugnar hon ner sig , hjärtat slutar slå lika hårt, hon kyls ner... ^^

kram
2007-01-28

  Svartvit dröm
jag älskar delen "min kropp bryggs av dig"!!! ooh!
detta underbara ordval! bryggs... de målade upp en vacker bild i mitt innre av allt som bygger på kärlek! jag kan inte sätta ord på hur bra denna text va!

du målar upp en vacker bild av händelsen o känslan men samtidigt låter du läsaren själv få känna efter... ^^

fortsätt skriva utan o bry dig om dom som klagar över sånna texter e för privata... de handlar ju om poesi! vacker mystisk poesi, underbara rader av lyrik, kärlek och sorg! likaså sex... varför ska man skämmas över något man gör och tycker om?

ja sparar denna text bland mina bokmärken!


kram på dig du underbara P O E T ! ! ^^
2007-01-28

  Smultris
Hehe, som sagt... yttrandefrihet ... gäller även de som tycker annorlunda än er.

Tjipp på´re:P
2007-01-27

  MaFilda
Jag tycker inte man kan säga "Jag vill inte läsa om ditt våta salta". Om författaren säger att det är poesi är det det, så enkelt är det. Vilka är vi att säga att du inte ska få publicera det här? Det finns något som heter yttrandefrihet och vi kan inte skydda "barnen" (som jag själv antagligen ses som) från sex för alltid. Man kommer ändå ha det förr eller senare. Att hämma någons rätt att uttrycka sina känslor bara för att man själv inte tycker det passar. Det är som att säga att man inte vill att någon ska skriva om mat och om ätande för man tycker det är stötande. Båda två är mänskliga drifter.
2007-01-27

  volatile
nej jag måste hålla med Tiva och smultris.. och säkert bli lynchad jag med. det här lämnar ingenting till läsaren, det är bara helt öppet, alldeles för öppet, för att vara poesi. det är en alltför ingående beskrivning av ert sexliv och borde kanske som sagt publiceras någon annan stans än just här. det är för ingående och hade jag varit några år yngre( som också sagts i tidigare kommentarer finns det barn här) hade jag förmodligen känt ett visst obehag efter läsningen.
jag är inte emot att publicera texter med kärlekssamma undertoner, men så här, så blir det fruktansvärt osmakligt.
2007-01-27

  TiVa
En erotisk text kan vara oerhört vacker och lockande. Jag kan få de mest vackra bilderna av bara känslan i orden, men då bör man som författare av texten veta om att åtrån ofta ligger i läsarens ( i detta fall; mina) egna bilder.

Jag behöver få en grund att bygga bilderna på och sen få fylla i slutdetaljerna med mina egna bilder. Då, och först då, kan det vara lockande..

När jag får en helt färdig bild där det utförligt beskrivs i detalj vad som sker... ja då är allting klart och jag känner mig som en fluktare. Inget vackert, inget sensuellt eller romantiskt. Det ger bara en känsla av att jag befinner mig i någon annans intima atmosfär, där jag inte har att göra.. Förstår du hur jag menar? När jag läste din text kändes det som om jag klev in i ditt sovrum och såg dig få oralsex av en karl.. Lite läskigt för mig då jag inte känner dig eller din älskare. Inte för jag tror att jag skulle uppskattat texten mer om jag kände er båda, förstås..

Jag tycker det är vackert när en älskare är upphetsad och med glansig blick vill ha mig, men det är något jag upplever i just den stunden, tillsammans med honom. Inget som jag vill dela med omvärlden.. Jag vill heller inte få ta del av andras intima stunder så närgånget. Det skulle vara som att jag gärna skulle ha en tavla på väggen med en kåt karl... Nej, det ger inte mig så mycket.

Härmed tycker jag inte det är fel av dig att skriva det du skriver, men jag måste få fråga mig själv, och andra här, om detta verkligen är rätt forum för just den 'beskrivande' sortens erotik? Självklart ifrågasätter jag också redaktionens val av din text. Är detta vad de vill framhålla och belysa siten med? Precis som andra har påpekat så finns det många unga här och skriver. Är det detta intryck de ska få? Att det är 'erotiska' dikter som blir valda och får guldstjärna? Känns lite obehagligt för mig...

Visst kan man säga att: Läs inte mina texter då... Men, ofta vet man inte innan att det står sådant i texten utan upptäcker det först när man kommit in på sidan och då är det ju liksom redan försent..
2007-01-27

  Davis
Det var en underbar text.. Att förklara detlajrikt på de här sättet får ens hjärna att stimuleras! Tycker du har gjort en otrolig text! fortsätt så =)
2007-01-27

  Smultris
Ok... jag vet vad många av er tycker, om man säger något negativt om en sån här text så ska man korsfästas osv.. annars kan man blockas och abuseanmälas. Jag har kritiserat liknande förr och gissa om jag hamnade i blåsväder.
Det går inte hem att inte falla i kören av hyllningar.

Nej detta är inte poesi i mina ögon, men säkerligen i skribentens. Kanske hon har ett starkt behov av publicera sånt här.
För min del aktiveras kräkreflexerna när jag läser detta och får omedvetet en syn av en kvinna och mans sexlekar. Jag vill verkligen inte läsa om andras (oavsett om det är fiction) "våta salta" eller deras oralsex osv.

Iofs så är inte porr/erotik det jag helst läser, oavsett media. Snarare fastnar jag för texter som stimulerar mitt sinne, min hjärna, och inte mitt kön. Jag vill läsa en text/se en film där jag får tänka lite, där inte allt skrivs folk direkt på näsan. Jodå erotik kan funka, men låt läsaren läsa lite mellan raderna istället.

Ofta när man kritiserar texter här på poeter.se får man som svar på sin kritik: "vem avgör vad som är poesi, inte du",
"låt bli att läsa mina dikter då", blockering osv.

Sen får man lätt mobben efter sig... *hjälp*

Jag har allmänt tröttnat på detta fenomen och hoppas att jag härmed får lämna min kritik för denna text utan att ni ska sätta hjärtat i halsgropen och ta detta personligt.
2007-01-27

  jeremy
kommentar till nedanstående kommentar:

men det gör jag (förstår varför det blev reds. val), snusk är roligt och livligt, och här är det beskrivet med en sån lusta och lekfullhet att man (jag) sitter och ler när man läser.

men kör du din holy crusade mot snusk. själv tänker jag bara skriva snusk från och med nu. så håll för ögonen barn.gillar särskilt

"kommer du upp mot min mun

och jag får kyssa mig"

tack för en splendid läsning.
2007-01-27

  Ylva Petterson
Nej detta är inte poesi detta är bara en tillfredelstext!! tänk på att det finns BARN på den här sidan också. De ska inte behöva ta del av din sjuka lust att tillfredställa dig genom ord!!
Jag förstår verkligen inte varför dina texter har blivit red.val !!
2007-01-27

  Araminta
rakat för att förhindra skärsår
2007-01-27

  Scalebag
Kan någon ringa Greenpeace! Det är en val som behöver baxas ut från redaktionen. Det börjar bli trångt för finess och kvalitet här...
2007-01-26

  Frederick
Ruskigt bra, du beskriver så sjukt bra!
2007-01-26

  Arcadia1
Kärlek när den är som vackrast!
2007-01-25

  john ekström
hoppsan, denna gillade jag. Även om den är snuskig så gör du den så vacker och "oskuldsfull"
Detaljrik och oemotståndlig..
2007-01-25

    Mattias Karlsson
Håller med stella - det är genitalt;)
2007-01-25

  ordterroristen
så vackert mjukerotisk kärlekspoesi att jag faktiskt häpnar, det var utan tvekan bland det bästa jag har läst i denna här genren (!) Ja, mycket innerligt vackert ; )

Tills vidare, rock on!
/osse.
2007-01-24

  stella
Bryggs - inte svårt att förstå!
2007-01-24

  stella
Bästa på mycket länge! Alltså; jag får kyssa mig-genialt!
2007-01-24

  Jack E. Gladh VIP
Fordras mod attt skriva sådant här. Men du gör på ett sätt som gör det hela så fint det kan bli. Det andas kärlek och respekt utan att bli plumpt.
Kärleken är ju det viktigaste vi har.
2007-01-24

  Lars Granlöf
Å. den var stark, vågad och fin.
Får en med skäggstubb
2007-01-24

    sunnanvind
Varmt o fint!
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Helene Månsson
Helene Månsson

Mina favoriter
min mamma