Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Maria. We\'ll always have Fjärilsstigen.


nej jag försöker inte ragga upp dig jag bara älskar dig baby



du och jag

är inte så lika, men rika
på drömmar och vi gömmer
ingenting

jag säger jag lyssnar på Slayer, jag väjer
inte för mycket, du tycker
jag ska med till Cafét.
och eftersom jag är rebell, och jävligt snäll
följer jag med, och du följer med
och ölar på söder

du och jag

vi är kvinnor, lejoninnor
på jakt, som slår vakt
om våra byten
men om jag river nåt stort, som en hjort
drar jag den med mig hem
vi kan dela på profiten

för du är

som en tålmodig tonårsmor, med skor
i storlek fyrtioett, som jag lätt
alltid får låna
och grejer vi har sönder grejar vi en dag i sänder
vi lämnar kvar dem i ett hav
av kärlek
du har levt med mina fel och brister, gitarrister
och poeter, centimeter
av smuts och kattsand

och när jag är trasig och yr
av livet, så syr
du ihop mig
med bomullstråd, goda råd
och kaffe och cigg som jag tiggt
på balkongen

ditt skratt är det som får mig att
vilja fortsätta att lätta
från min ångest
och din storhet ligger bortom fasader och bravader
bortom alla killar som gillar
din charm

jag gnäller och gråter och låter, du förlåter
mina fel, för nu
är ju du
en del

av mig




Fri vers av Bensin
Läst 654 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-25 20:03



Bookmark and Share


  aol
verkligen vacker




LÄS MIN DIKT KÄR DEN PASSAR DIG
2007-12-27

  yoyyo
fint!
2007-02-28

  Peter Stjerngrim VIP
Ett härligt varmt flöde värt både en och flera applåder därtill!
2007-02-22

  frig
nu är jag sådär kärleksfull inför vänner
och allt tack vare att du påminde mig hur fantastiskt vänskap är.

vill vara kontruktiv, men det tänker jag inte alls vara när det inte behövs. det känns som allt du vill säga kommer fram och lite till...
vet inte om du brukar läsa upp saker, men den här skulle i alla fall vara perfekt att läsas upp, om jag satt i publiken skulle jag klappa händerna stumma. tycker verkligen om det ärliga i dikten, och att den är enkel och vardaglig och därför känns okonstald och snygg
2007-02-02

    inmeddiginålsögatkamel
Snyggt skrivet!
2007-01-26

    Charlotte S
Mysigt!!! Skönt att läsa och mycket känns igen! Görbra.
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Bensin
Bensin