Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I drakens håla


I drakens håla
Rinner fukten
Som smält valspäck ner för väggen
Och vem kan tåla
Ruttna lukten
Som stiger från liken med blod i skäggen

En randig röd
Riddares rustning
Hänger från taket som ett övermoget Granny Smith
En ond bråd död
I Satans mustning
Bjuds åt varje frukt som inte sköter sitt

Lång och diger
Tid i cellen
Vänter de som försagda har sett klubban falla
Så kloka tiger
Inväntar kvällen
Och räknar stilla världsrymdens stjärnor alla




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 313 gånger
Publicerad 2007-01-26 20:01



Bookmark and Share


    Pytte
håller med om att dikten har en härlig rytm!
bra flyt, jag tycker om dina ordval och beskrivningar!
slutet passar bra in, världsrymdens alla stjärnor, det är så vackert!
2007-01-26

  Sanchez VIP
väldigt rytmisk dikt, jag gillar den!
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun