Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakuumförpackad hjälte


En vakuumförpackad hjälte far från prärie till öken
Nöd och eld och blod och död det ser han genom röken

Och vetgirig är mannen som filmar när det smäller
Han fångar i sitt sikte det som TV:s folk beställer

Det är barn som bärs i trasor ut från hus som rasat samman
Det är andra som står ensamma och gråter efter mamman

Det är slaskande och snaskande och närbilder på blodet
Catwalken är taggtråd där terrorkrig är modet

Och som sista lilla piffen på sändningen från zonen
Ropar härskaren från väster ut sitt mantra ifrån tronen

En tand för en tand och ett öga för ett öga
Brottslighet är mindre där dödstalen är höga

I änden av ett rep dinglar bäst antagonisten
Man undrar lite stilla vem som nu är terroristen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 329 gånger
Publicerad 2007-01-26 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun