Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vässade rör & gula ärtor


I nästa liv vill jag
bli en fullkornsrebell
som odlar ärtor och täljer vassrör
invid strandskatornas bo

jag ska skjuta hål på de uppblåstas bakar,
och sedan lämna plan
med ett hejdundrande måsskratt.

Jag vill knycka en fallskärm
från en smilfink
som glänst över sjö och strand,
och kapa toppen av sötebrödsberget
som bestegs på någon annans bekostnad

sedan ta armkrok med de som svalt
tills strupen börjat likna Saharas öken,
och resa ett monument
över de som de som alltförlänge
titulerats med miniversaler

tillsammans ska vi bygga ett kraftverk
som sprider värme
till de som fått kallbrand
i egoismens väntrum
med de urkopplade turnummerautomaterna.

















Fri vers av _Mian_
Läst 417 gånger
Publicerad 2005-01-26 18:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket, men du är fantastisk att fånga ord och vinkla på ett fint sätt ,jätte bra.
2005-01-26
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_