Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DELIRIUM (mitt purpurhjärta)



komplikationer

jag är urspårad
& ryckt ut ur
sammanhanget

som dessa skakningar

händer
i mina händer

sover
som myrorna
på min tv-apparat

irriterar huden
mot lakanet

vrider
& vänder

på allt

pulserar
i ökande frekvens

likt purpur

skakar
mitt röda hjärta
i blått

jag har missbrukat tystnad
& ensamhet

för mig själv
för många gånger

tiden rör sig inte i detta rum

en föreställning
en teater
om en vana


jag älskar



jag är urspårad
& ryckt ut ur
sammanhanget

som dessa känslor

bränner
när jag känner

sömnen
som drömmen
på min tv-apparat

längtar huden
efter dig

vrider
& vänder

på allt

pulserar
i ökande frekvens

likt purpur

skakar
mitt röda hjärta
klart

i blått







Fri vers av Johannes
Läst 580 gånger
Publicerad 2007-01-29 10:34



Bookmark and Share


  jeremy
det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör att jag gillar dina texter så oerhört mycket. först var jag inne på den rent stilistiska biten, och ja, det kanske är en del, men den tyngsta anledningen är ändå den nakna känslan som du lyckas förmedla.

anyway, shine on, skitbra.
2007-02-03

  Smultris
det där med skakningarna och vibrationerna får mig att tänka på den dagen vid lunch när jag skakade i 180 pga av lågt blodsocker och för mycket kaffe, då när vi skrev och jag sedan skapade mig ett eget litet alster om skakningar...

din dikt känns
bränns och vibrerar

pulserar och vrider om.
2007-02-03

  Матрёшa
dikten är fulländad som den är.
en väldigt slående beskrivning av sömnlöshet:
"sover
som myrorna
på min tv-apparat"

och det här får mig att ryyyysa

"jag har missbrukat tystnad
& ensamhet

för mig själv
för många gånger

tiden rör sig inte i detta rum

en föreställning
en teater
om en vana"

Störtskönt johannes!
2007-02-01

    Tamsyn
tycker om att du återvänder till det där med 'din tv-apparat'
det får läsaren att känna sig lite tryggare, det är goodie.
den tycker jag som vanligt att flytet är utomordentligt suveränt:)
2007-01-30

  Sanchez VIP
tycker inte du ska ändra nåt, det är en bra dikt - tung!
2007-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes