Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när ska jag lägga bort kraven på mig själv

 

varför måste jag alltid vara duktig

snäll, trevlig, omtänksam, klok, rolig

 

varför kan jag inte bara vara

 

varför kan jag inte skrika ut min ilska

frustration och tycka det är helt ok

 

varför måste jag vara den där tjejen

som alltid kan allt, alltid är trevlig

 

varför kan jag aldrig säga, du det vet jag inte

stick och brinn

 

varför kan jag inte tycka det är ok när jag kommer fram

när gråten är nära och tårarna rinner nerför mina kinder

 

det finns ju en anledning till att tårarna finns

en befrielse men aj vad ont det gör i mitt bröst 

 

måste någon gång acceptera mig för den jag är

även när jag är så här

 

acceptera att den sidan hos mig alltid kommer

finnas där, den går inte att dölja och framför allt

ska den inte döljas

 

den sidan är mig också 




Fri vers av Helene Månsson
Läst 267 gånger
Publicerad 2007-01-31 20:08



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Alla sidor är vi..jag..o det är
så viktigt att komma ihåg det
o lägga bort de stora kraven!
Fint skrivet!!
2007-02-04

  sabina stark
Bra text.
2007-02-03

  Bissen
Precis! Det är Du och du (och jag) måste få vara arg och få ut det, annars går det inåt istället... Låter man det gå inåt så är man inte snäll mot sig själv... Och ibland har man bara sig själv...

Bra och tänkvärd text!
2007-02-01

  Antropofagen
Så befriande skönt att släppa, tror jag.
Slippa gå omkring som en levande anställningsintervju.
Upplösa alla självpåtvingade medlemsskap i duktigollarnas riksförbund. Bara vara. Tänkvärda, träffande ord.
2007-02-01

  DanSan
***********************************

Underbart att försöka acceptera sig själv!!!

Allt det bästa . . . Dan

************************************
2007-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Helene Månsson
Helene Månsson

Mina favoriter
min mamma