Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allting står i lågor

Uh, denna perpetum mobile
av självömkan och försiktigt
erbjudande av underlivssekret
när sanningen är den
att allting står i lågor
Se hur Bagdad brinner
Se Darfur Se barnen
Se hur Bryssel och Washington
bygger ett nordatlantiskt innanhav
Se hur isarna smälter vid polerna
blottlägger kapitalismens
globala systemfel
Detta just detta

Och sen låta svartfärgathårkåthet
och ensammafrökenlängtan
och allmän intellektuell högfärd
bli ett slags poesins myggsurr
som läses med matt stämma
när sanningen är den
att allting står i lågor

Bah! Jaget är inte jaget
det är alltid Duet och Viet
Se hur allting står i lågor
Men dessa poesins interlokutörer
de vet att det finns
Tre Förbjudna Samtalsämnen
vid den babblande medelklassens
toscanska dietmiddagar:
Religion Tarm och Politik
Alltså tillverkar man dikter
med stora radmellanrum
som om de tigande mellanrummen
skulle säga de stora sanningarna
Och denna just denna
pedofila attack på konsten
den kommer när allting står i lågor




Fri vers av montaigne
Läst 575 gånger
Publicerad 2007-02-01 10:58



Bookmark and Share


    Hedda
hmmm.......intressant
Låt det meningslösa uppenbaras,
men du är upptagen av andra?
2007-02-06
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne