Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lördagmorgon 3:e februari

Vaknar tidigt; tungan som en boxhandske i munnen
Lyssnar till BBC:s nyheter över datorn

På bussen till Eriksdalsbadets gym en groteskt fet kvinna
Hennes knän redan trasiga av övervikt
Hon försinkar hela bussen genom sin orörlighet
Om något år har hon diabetes och jag får med skatten
betala hennes lättjefullt destruktiva liv

Efter passet möter jag mina grannar i trapphuset
De proppar hissen full med kartonger från Ikea
och kassar från Ica och Coop och Systemet
Kvinnan berättar glädjestrålande om en hylla de köpt
På kvällen ska de se Melodifestivalen och äta chips

Jag ligger på sängen, läser Carcopinos bok om
Dagligt liv i antikens Rom från 1939
Mordet på civilisationen då som nu
utförs av de vänliga, de snälla, de troskyldiga
de som bara vill vara i fred och sköta sitt

Men har vi inte redan nått det stadiet i undergången
då vi kan säga att de vänliga de snälla medborgarna
de som bara vill vara i fred och inte ställa till bråk
att de har förverkat rätten till sina liv




Fri vers av montaigne
Läst 499 gånger
Publicerad 2007-02-03 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne