Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Restklanger från ett nedlagt stenbrott


Jag begravde ditt namn
och la en blomma på minnenas jordmån
en sista tanke till vissnad.

Men ändå händer det,
att jag dagar med milda regn
går barfota genom trädgården,
fram till det brusande stupröret
och fyller den rostade kannan
med friskt vatten
på väg mot det sinade stenbrottet
som om det som skars av
kunde återknytas.


Så driver en kastvind in mot land,
tränger sig genom tunna glashusfogar
för att sortera tankarna i de rätta askarna.

M. K nov. 2003







Fri vers av _Mian_
Läst 364 gånger
Publicerad 2005-01-30 23:31



Bookmark and Share


  enkel
Härlig rikedom i bilderna...
2006-10-16

  Cicero
Jag kan intre uttrycka det på annat sätt just nu. Den här dikten är uppbyggt på ett starkt och självständigt språk som ger den en självklarhet. Den bär en stark känsla, men du tyglar texten så att den inte "slår över". Skickligt!
2005-02-06

  kath
växer fram med dina ord, tyckte mycket om känslan och rytmen i din text. Även jag tänker att det kan bli lite stumt i det första styckets sista rad, där bryts lite av den fina rytmen, men det är bara en väldigt liten känsla. Mycket vacker text.
2005-01-31
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_