Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Tävling i normalitet


Se på fettot från centralen
Hon har kurvor och tabeller
Se hon räknar fram totalen
Som är omdömet som gäller

Hon har dockor som kan sjunga
Hon har stolar bord och pallar
Och hon kontrollerar unga
Så de passar hennes mallar

Det skall vägas det skall mätas
Och på pappret skall det plitas
Är nåt krokigt skall det rätas
Om nåt glipar skall det nitas

BMI se där en nyckel
Ligger knodden inom normen?
Har han börjat trampa cykel?
Kan han rita runda formen?

Här finns frågor nog att ställa
För ett fångläger i Kina
Och ett facit som skall gälla
Gives här för barnen dina

Tar hon kotten eller stenen?
Vet hon bra hur hunden låter?
Finns där myror nog i benen?
Kommer tårar när hon gråter?

Så när nålsögat är klarat
Plitar snyggt den gamla gamen
Att ditt barn till fyllest svarat
Och har hamnat inom ramen

Men här ställs till slut min fråga
Kan hon se där på sin skala
Utav alla höga låga
Vilka barn är mest normala?




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 280 gånger
Publicerad 2007-02-06 20:30



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
uppskattad läsning.
2007-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun