Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
BORDE VI INTE VARA SNÄLLA ISTÄLLET FÖR ELAKA


ELAKSHET

ELAKSHET




BORDE VI INTE VARA SNÄLLA ISTÄLLET FÖR ELAKA
IBLAND SKULLE DE SJÄLVA FÅ DETTA RIKTIGT SMAKA
VAD ÄR DET SOM GÖR MÄNNISKOR SÅ OFÖRSONLIGA
KAN DET VARA NÅGOT HOS DEM SJÄLVA, RENT PERSONLIGA

DET MÅSTE VARA LÄTTARE ATT KUNNA GLÄDJA ANDRA
SÄTTA DEM KANSKE ATT VARA UPPE OCH FJÄLLVANDRA
FÖR DESTRUKTIVITET HAR ÖKAT ENORMT I DETTA LAND
IBLAND SÅ FINNER MAN DETTA FAKTISKT PÅ MAGNETBAND

FÅR MAN EN KICK NÄR MAN KÄNNER ATT ANDRA GRÅTER
DET HÄR ÄR JU FAKTISKT INTE TAL OM NÅGRA ANEKDOTER
HAR DETTA BLIVIT NÅGOT MER LEGALT I ENNA VÅR TID
NEJ, DET HAR ALLTID VARIT NÅGRA MÄNNISKORS TIDSFÖRDRIV

ELAKSHET KOMMER DEN MED MODERSMJÖLKEN SOM BARN
NEJ, DET ÄR LIVET SOM FORMAR OSS TILL DENNA KAFFEKVARN
TÄNK PÅ ATT DET KAN DRABBA ÄVEN DIG NÅGON GÅNG
SÅ VAR POSITIVT, GLAD OCH SNÄLL TILLS DET BLIR DIN SVANESÅNG


Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 224 gånger
Publicerad 2007-02-07 21:32



Bookmark and Share


    Josse G
Många är riktig elaka
det möter man varje dag
Tack för dikten

JossG
2007-02-08

    *Zenobia*
Ja du..varför är en del så elaka ? Och de elakaste är ibland också de som säger sig älska andra, som maken/makan, barnen eller medmänniskorna. Människor som projicerar sina egna känslor på andra och påstår att det är dom som är elaka och Gud vet vad. Undra på att man känner hopplöshet över mänskligheten. Att det ibland känns intill outhärdligt att bara finnas till. Tur att det finns humor av alla kulörer att ta till och måla i tillvaron. :)
2007-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G