Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga utan slut...


Den mystiska ringdansen



Lillan går i ringen med ett Lejon vid sin sida
Han följer hennes steg, lär henne att strida
Kronan på hans huvud vajar där han går
Svärdet i hans hand läker djupa sår

Lillan håller hårt i kedjan utav händer
Dansar fram med vågen genom främmande länder
En stor stark Björn bär den tunga lansen
En mindre fläckig Katt svänger lekfullt med svansen
Solen och månen speglar sig i glansen
När Lillan på sitt huvud sätter rosenkransen

En Kråka kraxar och kastar ett öga
Den ser och hör men talar föga
Bara nickar och plirar stilla
När den flyger förbi den lilla

En vit sten faller då från himlen ner
Lillan tar upp den, dansar och ler
Lejonet strålar av kärlek och lycka
När han barnet med kronan smycka

Som en stjärna på himlen sitter Lillan och blinkar
Om du tittar riktigt noga kan du se att hon vinkar
Som en utav sju i Plejadernas rike
Sitter hon nu som Lejonets like




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 544 gånger
Publicerad 2007-02-08 11:45



Bookmark and Share


    Mr.painter
Tjoo så kul,mycket skojig
2007-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för