Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Billy The Kid


Klorna de krafsar på rutan och dörren
De krafsar och slutar helt säkert ej förrän
Hjärnan bedövats med eter och svampar
Så ångestdemonerna rister och krampar
Se där medicinen den bär sina löften
Och Billy The Kid han skjuter från höften

Naftan och spriten blandas i tråget
Och säljs på perrongen i väntan på tåget
Rälsen den ringlar sig rakt mot synapsen
Som vädjar och skriker sig hes i kollapsen
Jag föddes på våren nu dör jag i hösten
Och Billy The Kid han darrar på rösten

I glaset som speglar ser man pupillen
Och droppen från nålen den faller på grillen
Där njurarna svettas i darrande hetta
För vagnar är svåra och cabbar är lätta
När myrorna kryper i fodret på kappan
Och Billy The Kid han sover på trappan

Billy han sover men vaknar till jakten
Söker och finner kroppar till slakten
Som mästaren utför på skitiga skedar
Där lyckan som smälter är droppar som fredar
Kristallen är framtid täckt av en hinna
Och Billy The Kid är på väg att försvinna

Du ser honom aldrig med otvunget synfält
Och rösten i vinden den viskar så lågmält
Att oskrivna lagar bemästrar de flesta
Föraktet det styr hur din bild av din nästa
Målas på kyrktorn i tunnlar och gränder
Och Billy The Kid han tar en dag i sänder




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 250 gånger
Publicerad 2007-02-15 08:00



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Vilket flyt du har! Blir impad!
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun