Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den siste jag träffade. Friskskrev mig själv för över 1 år sedan eftersom jag är för sjuk för att orka vara sjukskriven.


Läkare nr 9

Din penna raspar över receptblocket.
Du river av och räcker mig
en hel årsförbrukning psykofarmaka
(baserat på fem minuter samtal)

Du är läkare nr 9.
Jag har aldrig träffat samma läkare
två gånger.
Jag är en panikångestpatient.
Du träffar sådana som mig
varje dag.

Du pratar om förtidspensionering.
Jag räknar dina näshår,
sen slänger jag som vanligt
receptet i papperskorgen.
Jag är galen,
naturell.




Fri vers av Sara Boström
Läst 553 gånger
Publicerad 2005-02-05 21:23



Bookmark and Share


    Boris.G.
otroligt. Jag gillar din dikt.
2006-05-25

  stronza
Du har kontroll över ditt eget liv, eller åtminstone vad du stoppar i dig..
2005-02-27

    Barbro. Norberg-Rönnlund
mycket talande bra är denna !
Det direkta i ledsenheten
berör verkligen starkt !

2005-02-05

  Deva
en underbar utmaning! Du satte dig själv först och det beskrev du riktigt bra..
2005-02-05

    Camapani
tyvärr..är det många av de som sitter framför som behöver recepten själva kan man tänka. Gå på ditt spår, ingen kommer göra det åt dig. Jag har själv gett upp byråkratin för länge sedan...Håller med dig, man skall vara frisk för att vara sjuk. Ångesten finns, man får lära sig att leva med den, gör man det inte kommer den tusenfalt tillbaks.OM man skall lyssna till dem som inte har vare sig tid eller förståelse. lycka till med livet. kram Nina
2005-02-05

  Ola Rydberg
Sista raden
är knäckande bra
och dikten väldigt direkt
och bra

2005-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström