Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågt i sidningen


Dröm och glöm
Hur satans söm
Vände allt till svart igen
Där hand är öm
Vill hästens töm
Sträckas hårt mot höger sen

Jag ser och ber
Om gåvor fler
Vikten vägs i pund och yen
Och bilden ter
Sig mer och mer
Som reflektion av fallna män

Där lik och rik
Är matematik
Som räknas fram till sanningen
Och rena skrik
Från svår kolik
I magar som kan tömmas än

Och när det töms
Och drömmen glöms
Så sömmar satan tidningen
Där domar döms
Och goda göms
På botten lågt i sidningen




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 470 gånger
Publicerad 2007-02-20 20:27



Bookmark and Share


  Agnes
Kanon! Alltid lika imponerad av din konst.
Bokmärks!
2007-02-21

    Lena Nilsson
Mycket bra. Bokmärker!
2007-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun