Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fullkornsfiskpinnar

fullkornsfiskpinnar
med överkokt spenat
geggigt rött vin
och doppad oblat
torra fnasiga händer
med vita trasiga ränder
vattniga ögon blinkar trött
mellan framtänderna svullet kött
surt luktar gammal sprit
idag inte längre hans favorit
mannen suger på fimpen slött
hela hans kropp skriker trött
efter frisk luft
en puff av ren vind
en kärlekskrank hand
som smeker hans kind

men gårdagen tickar förbi
och morgondagen kommer aldrig förbli
och idag är redan borta
hans drömmar sniglar fram i fragment korta

fullkornsfiskpinnar
med överkokt spenat
geggigt rött vin
och väldoppad oblat
en framtid utan hopp och tro
en vilt forsande älv
utan stabil bro
han orkar inte se morgonen gry
hela hans jag vill bara spy
med trötta steg nerför gatan han går
skolösa fötter med diverse sår
skitiga kläder med ståra hål
hungern river i hans tomma bål

fullkornsfiskpinnar
med vattnig spenat
efter soppa på
vindränkt oblat...








Fri vers av Xena
Läst 253 gånger
Publicerad 2007-02-21 12:12



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
driv och rim och upprepningar för bilden och den den nedgångne mannen framåt - snyggt
2007-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Xena