Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viva la Mer till havets spelemän

Viva la Mer till havets spelemän




Jag kom ihåg i somras snäckorna på sanden och vågornas brus
I snäckorna finns både solen och sand och kanske barnens bus
Man kan höra havets vågor och de vindar som går mot strand
Långt ute på havet gick ett lastfartyg som strävade mot land

Man hör måsarna skria och se segelbåtarna ute på fjärden
De strävar fram i vinden som om de var den enda i världen
Men ibland blir det stiltje och inte blåser något alls
Så man lutar sig tillbaka och se när molnen dansar wienervals

De friska vindar som havet har borde vi alla få ha med i livet
För ibland kan det bli kvavt, men ingen tar till första klivet
Men så vänder vindarna och allt blir som på nytt igen
De borde man ropa ett rungande Viva la Mer, till havets spelmän

För alltid så kommer vågorna att klucka mot stranden
Så ta varje dag som den bästa och dra riktigt på smilbanden
Vi bör hålla oss över ytan och försöka att flyta så gott vi kan
Det behövs inga miljoner eller någon fantastisk lyxbåt i Cannes

Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 195 gånger
Publicerad 2007-02-21 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G