Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till henne som leder mig genom en snårig och taggig stig av smärtsam längtan och en närvaro av mjuk varm hud


En farlig kvinna


Hon är en farlig kvinna
gör mig till den man som växer
intill värmen av hennes lår

Gör mig till den man som förvandlas
till den björn som rest sig med ramar
klösande solsken ur hennes rygg

Gör mig till den man som äntligen kan måla
med blod och kött
och sjunga med läppar ömma av salt och fukt

Gör mig till den man snärjd i längtan
efter munnen lätt som luft
och blicken tung av vädjan

Gör mig till den man som tappat räkningen
om att vara ett eller två
om att gå före eller efter

Gör mig till den man vars händer
blir vingar och smeksam kraft
över hennes kinder till den heta avgrund
som slukar allt jag vill ge

Hon gör mig till en farlig man
vi leder varandra i vilsen åtrå
och jag skänker bort min högra hand

Tillsammans i en farlig kraft
springer vi mot en osynlig avgrund
älskar varje steg
kanske faller eller lyfter högre än vi någonsin gjort.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 585 gånger
Publicerad 2007-02-22 11:03



Bookmark and Share


  Markattan
Mäktig, ytterst målande och vacker poesi!!
2007-02-26

    sunnanvind
Vilken härlig dikt! Kraftfull och samtidigt väldigt öm och sårbar!
2007-02-23

  stronza
Otroligt Linderoth! Den här gör jag till min. ok?
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth