Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sång om en fantastisk dans med en fantasisk kvinna


DANSEN

Vi dansar en dans, en underbar dans
Jag är man du är just nu min kvinna
Vi vet inte vart den leder nånstans
Men vi vet vad vi har att vinna

Vi dansar en dans, och det gör inget alls
att vi inte vet hur man ska göra
Du dansar tango, jag dansar vals
och ingen vet vem som ska föra

Vi dansar en dans en stapplande dans
genom natten till morgonljuset
Den för oss in i en underlig trans
vi njuter och välkomnar ruset

Vi dansar en dans, en frihetens dans
som trådlösa marionetter
Ingen kan leda oss någonstans
genom tidlösa dagar och nätter

Vi dansar en dans, men tiden är kort
vi vet inte hur vi ska hinna
Vi dansar ändå, för hellre än att falna bort
så låter vi elden brinna

När musiken tystnat, vi avsked tar
och skiljs åt för dena gången
Då står jag ensam i gräset kvar
tröstas inte ens av dena sången

Men jag vet att en dag, när vi båda vill
bjuder vi på nytt upp i dansen
Med stapplande steg, helt tätt intill
och långt ifrån vettet och sansen




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-22 11:38



Bookmark and Share


  Angeldust
Ler bara ler vem bryr sig om danssteg när det finns annat som tar upp ens sinne och närvaro,Applåd
2007-08-14

  Daniel_78 VIP
mmm underbart valsande dikt
livet som en jänka liknande gång
ett steg fram och två tillbaka
blir glad av att läsa
2007-02-24

    sunnanvind
En härligt livsbejakande dikt!
Vad spelar väl det för roll om man inte dansar samma dans...huvudsaken är att man får vara nära varann!
Mycket fin!
2007-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth