Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hämtat ur en diktbok \" Solida Dygn\" 1973. Den gav mig mat för dagen, genom att säljas på gatorna i Halmstad till förbryllade stadsvandrare för 5 kr styck. Det gav mig stekt ägg och potatis på Domuskafeterian. Var ganska trött på den dieten efter två vec


Ett samlat grepp om ett 70 tal

INSTÄNGD I ETT TORN AV SNÖ

i vind, vänder fågelstråk
glimrar och blixtrar i solen
alltig glimrar fast på olika vis
en del av av silver
tårar
och is

Näsborrar fylls av minnen
förvridet helt utan ord
visioner, längtan efter mer
en naken eftermiddag

sen så omärkligt förlorad
är jag instängd i ett torn av snö

livet är fruset och stilla
som en solblekt bioannons
bilder, fragment
jag fyller mellanrummem med
mig själv

MINNE

Jag mins att en gång
ville jag flytta
mina ögonbryn
till överläppen

Nu har jag mina örhängen
i tungan......

Alltid nåt.

BREV TILL JAN LINDEROTH

Ett ord till, och du förångas som en illusion
Du är begränsad, jag är begränsad
Okej, två ord till och du är en vision

Du skälver av för många och långa resor
medan blodiga tänder faller mot gruset

Jag ville ju bara säga
att vänder jag kvällsolen ryggen
är det bara för att möta morgonljuset

ETT MONUMENT

Gitarr, tyst flämtande skugga
pendlar över vit vägg
stumma toner, jo jag vet
det fins kvinnor som formar dem än

Det fins en torkad växt
ett foto
ett antikärnkraftsmärke
en krossad doftande kritpipa

Letar nya bomärken
Inga pengar...jo 25 öre
Ringer upp staden och skriker
JA HAR INGA PENGAR!

Solöga kastar skuggor
afgahnpäls och ändlösa halsband
flöjter i ekande trappuppgångar
röken stiger och vandrar

EPILOG FÖR EN SOMMAR

augusti
syrsor,
tusentals sköra maskiner
bussbiljett i öppen vind
barn fångas av ljusarmen
från en knattrande moped

Jag vaknar över skrivmaskinen
med domnade händesom döende fjärilar
och det enda vettiga jag gör idag
är att rulla en perfekt cigarett

och sen tog sommaren slut!








Fri vers av Jan Linderoth
Läst 411 gånger
Publicerad 2007-02-22 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth