Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev en saga om Tilda som finns i min närhet, som dansar bredvid stillastående, och sjunger bredvid de som aldrig lyssnar, som skrattar åt de humorlösa. Tilda som lever mer och rikare än någon jag nånsin lärt känna. TACK


TILDA EN RUTIG TVÄTTBJÖRN

Tilda rutig bland de randiga
dansar i sommaregnet
pälsen fylld av regnbågeglitter
och hon skrattar åt alla som sitter

Men något är fel
något kväver hennes fnitter
någon vill tysta henes skratt
Är Tilda fel?
Hör hon inte hemma bland de trötta?
Vem vill stuka henne?
Vem är fel?

Tilda böjs mot marken
ett björnryt reser henne igen
en varm päls gömmer hennes nos
och det doftar kärlek

Björnen är gammal och sliten
men skuttar bredvid Tilda på idestela ben
Han visar henne, någonting viktigt
och hon andas djupt igen

Tilda fortsätt att skutta, skratta, fnittra eller gråt!
Medan andra säger i rädsla
Hon måste ha fel! Hon måste räddas från sig själv!

Tilda öppna dina ögon,
du och björnen
passar så bra in i varandra
Och du är du är du är DU

Och han älskar dig för det.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 412 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-02-22 12:56



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Gah, *torkar ögonen med blusärmen, mascara överallt*
Sagolikt, dansa Tilda!
2007-08-31

  Carlita
ja här hade du ju redan en väldigt fin utvecklad historia om tvättbjörnen!

vackert och modigt och utvecklande - att ta någon till sitt hjärta som vågar vara annorlunda. du får mig som läsare att verkligen gilla tilda.
2007-04-08

    sunnanvind
Den här flickan Tilda berör mig mycket!
Jag känner som att det är hon, som verkligen lever o upptäcker världen.
Hon gör det på sitt sätt ,som är rätt för henne!
Hon har mycket att lära oss andra...
2007-02-24

  stronza
TACK
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth