Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan

Vem kan segla förutan vind?
Vem kan gro utan gödsel?
Vem kan dö i sin älsklings famn
utan att se sin födsel?


Jag kan öppna en sluten grind.
Jag kan växa i livet.
Jag kan finna en lycklig stund
även där det inte var givet.


Vem kan vandra förutan skor?
Vem kan gå utan ledljus?
Vem kan lämna ruinens kant
utan att känna vindsus?


Jag kan springa på ängens flor.
Jag kan sträva mot ljuset.
Jag kan bygga en ny våning
i det gamla huset.




Övriga genrer av Labra lege
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-22 21:49



Bookmark and Share


  Oskar...
Haha.. smålog genom hela texten och uppskattade speciellt det andra stycket. Kul upplägg och rimmen känns inte särskilt krystade utan ganska spontana.
Det fattas väl ett \"kan\"i första stycket, annars var det bara

Vem kan vandra förutan skor?
Vem kan gå utan ledljus?
Vem kan hoppa från ruinens brant
utan att känna vindens sus?


..som inte klaffade riktigt.

Härlig i alla fall!
2007-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Labra lege
Labra lege