Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gammal sinnesro


Billie Holiday gjuter sin stämma över mitt sinne.
Under en hemstickad filt i sköna hippiefärger
finner jag ro.

Teet smakar rött och jag blir nostalgisk,
över en tid som aldrig ens funnits
- för mig.

Musiken är äkta och jag hör hur pianisten
smeker sina tangenter.
Saxofonisten är inte dansbandsgalen
utan så där lagom skön men ändå intensiv.

Som ett andningshål i tiden tar hon mig tillbaka,
bort från den tid som tydligen är menad
- för mig.

Toner och röster från sjuttio år tillbaka
ger mig det lugn min stundtals överhettade själ
så väl behöver.

Tack Billie för att du hjälper mig i min verklighet.
Tack för att jag ibland får fly bort
- med dig.




Övriga genrer av Labra lege
Läst 473 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-30 09:06



Bookmark and Share


    anakin
\"Teet smakar rött\" - jo jag förstår vad du menar. Är det nypon?
(tee time sa vampyren och doppade tampongen i tevattnet) :)

Jag blir lite lugnare när jag läser detta. En överhettad själ... hm...
jo det är nog rätta orden för vad en människa kan ha idag.
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Labra lege
Labra lege