Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
improvisation för två som lär sig att söka


Jag samlar dödssynder

Jag samlar på dödssynder
har dem i en gammal plåtask med tättåtsittande lock
Pandora får säga vad fan hon vill, men den här öppnas dagligen

Min samling är inte fullbordad
Men jag har dubblett på Kättja om det är någon som
som är beredd att byta mot lite Girighet.

Frosseri ligger i botten och rapar lite då och då
man kan höra den vända sig tungt i sömnen

Jag tror jag behåller min extra Kättja
Man vet aldrig när den kan komma till pass
Kanske i en Raga i natten för två
Kanske behöver jag dig då
Kanske behöver du mig

Jag fortsätter leta i alla skrevor och hål
under varje sten och i varje blick

Jag samlar dödssynder
Och har fullständigt glömt varför
Kanske bara för att fylla en ask
Fan vet!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-25 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth