Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång till Jonas, Catrin och deras fyra barn, som är mina barnbarn och som tog mig under sina vingar under en tid av stor sorg. De bar samma börda.


ÄNGLARNA

I mitt liv fins en skara av änglar
de finns alltid bredvid mig nånstans
De följde oss på sista vägen
Höll mig kvar när du ej längre fanns
De gav mig kraft att följa
och styrka att stanna kvar
De höll mig tillbaka, förde mig framåt
till det liv som jag ännu har.

Men i stunder av tystnad och väntan
hörs dina sista andetag
en hand som slappnar till vila
och jag undrar var finns nu jag?
Änglar slöt upp vid min sida
De gav mig tillbaka mitt namn
De gjorde min längtan till glädje
och slöt mig mjukt i sin famn.

De kallar mig svärfar och pappa
De kallar mig farfar och vän.
Och jag går stolt genom livet
fast du aldrig kommer igen.
De delar alla samma minnen
har samma ärr och sår
Deras vingar ger värme och kärlek
när tanken känns tung och svår.

Så var inte rädd nu min kära
De finns där tills vägen tar slut.
Jag ska alltid hålla dom nära
som vi tillsammans gjorde förut
Deras hår lyser upp i mitt mörker
låter dagen alltid följa natt
Vi skyddar varandra i kylan
och min tystnad den fylls av skratt.





Fri vers av Jan Linderoth
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-26 18:23



Bookmark and Share


  Yvonne
Detta är diktkonst av högsta klass. Jag berörs djupt av hur fint du sksriver.
2007-09-03

    Maria Malm
Så fantastiskt fint skrivet..verkligen berörande..sån tur att änglarna finns..
2007-03-29

  Lilla My* VIP
Din text får mina tårar att trilla o jag ryser!! Vilken vacker text du skrivit till din kära o dina nära som likt skyddsänglar finns där när ni som bäst behöver varandra!
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth