Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heminon

Ute i kylan finns vi.
Smålands täta skogar är vårt hem.

I den mörka natten lever vi vår trots.
Och toner tar vid i denna försmak av
förakt för människans absolutitet.

Vi är de som förnekar er och
de som bejakar dig själv.

Dom som vill ta upp dig i ditt nederlag,
när du föll ner för de allierade.

Den delen av parian ingen vill ta i.

I övertygelsen att himmelen är infekterad av guds löften och
människans förtal, står vi fast i vårt svar.

Då dagen snart är kommen står vi fast förankrad.

Då endast intet kan dräpa vår mening.

Ute i kylan finns vi.
I vind som smeker skogars näst.
I snön som faller ner.
I månsken som lyser minnen fram.

I himmelens röda eld.





Fri vers av vargavinter
Läst 1029 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2007-02-27 03:02



Bookmark and Share


  volatile
älskar den här, vet inte varför jag inte har kommenterat den innan. kanske var tvungen att fundera på den lite mer, och göra den till min egen. inte så svårt jag bor ju i smålands täta skogar :)

dikten känns så nära, och levande.. alla de där skuggfigurerna samlas liksom runt en när man läser dikten.. och du skriver så bra, jag vill bara hurra och slänga hatten i vädret och skrika bra bra bra!


\"Då dagen snart är kommen står vi fast förankrad.

Då endast intet kan dräpa vår mening.\"

och det är skönt att det är så.
2007-03-06

  ettjag
Läst 387 gånger, Reds. val och 1 kommentar, folk är dock för dåliga på att kommentera.. Det är något vackert i texten och när jag läser den känner jag mig lugn och rofylld, men med mina knappt 15 år fattar jag inte precis allt !
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

vargavinter
vargavinter