Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Val


Varbölder av likgiltighet spricker som de ruttnande kadavren vid strandkanten
Och ut strömmar självgodhetens fluglarver som en enda krälande massa
Förpestat dricksvatten kolera och tyfus skördar undernärda kroppar som kastas vid branten
Ner i massgraven i ett sista desperat försök till renhet där solens strålar gassa

Uppställda på led kommer domen snabbt och straffet är nästan alltid terminering
Det sista som trumhinnan uppfattar är knallen från 7.52 mm helmantlat hat
Han hade inga skor på fötterna men han dömdes till döden för desertering
Han hade sprungit femton mil på två dagar för att om möjligt hitta en gnutta mat

Skall du ta den röda tröjan eller den blå skjortan till avslutningsfesten?
Allas våra liv är fulla av svåra och ångestladdade oåterkalleliga val
Så också för henne som tog sin son på armen och lämnade i flykten resten
Ett barn av fem fick hon med sig förutom alla otillräcklighetens hjärtskärande kval




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 439 gånger
Publicerad 2007-02-27 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun