Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som det är nu

bojorna stramas runt vristen
    av rostig järn
       

fem om dagen

   jag tittar stint på mina fängslen
tittar med tårar i blick
funderar länge och väl
vad som i döden min inspiration fick

fängelse
   i ord
     i mening
       i tid
         i försening

 

fem      om      dan

du får yttra dig
   men enligt regler
du får känna
    men enligt regler
du får tycka
    så länge du tycker som vi
    så länge du inte tar för mycket plats
    så länge

du håller fem om dagen

 

mitt fängelse är mitt
jag kan sitta kvar
eller spränga mig ut
men
    det finns mycket
jag inte vill lämna
      mycket som
         blivit en bekväm bris på min kind



fem om dagen
   kräver och kväver
      yttrandefriheten ?

bojjornas fänglsen i mitt innersta väsen gräver


fem om dagen

 

som det är nu




Fri vers av Xena
Läst 250 gånger
Publicerad 2007-02-28 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xena